Nog eventjes geduld

Om te beginnen de beste wensen voor 2024! Het begin van het nieuwe jaar leek me een goede gelegenheid om een update te geven over het schrijfproces van het tweede boek, De laatste Adalgar. Het is helaas een traditie aan het worden dat er soms lange periodes geen blogposts verschijnen. Daarom is mijn goede voornemen dit jaar om daar verandering in te brengen. Dit keer is er goed en slecht nieuws.

Ik begin maar gelijk met het slechte nieuws, dan hebben we dat gehad. Het gaat langer duren voordat De laatste Adalgar verschijnt. De beoogde release van eind 2024 wordt met een jaar opgeschoven naar eind 2025. Hierdoor schuift ook de beoogde release van het derde boek – De legende van Novak – een jaar op naar eind 2028. Ik heb simpelweg meer tijd nodig om het tweede boek te voltooien, voordat het naar proeflezers kan gaan en de redactionele fase van start gaat.

Het goede nieuws is dat het tweede boek ondanks de vertraging gestaag vordert. Uiteraard minder snel dan gehoopt, maar het boek krijgt steeds meer vorm. Oude bekenden en nieuwe personages hebben elkaar ontmoet en zijn vertrokken op een avontuur vol gevaar en mysterie. Ook komen locaties aan bod die in het eerste boek terloops worden genoemd en een grotere rol spelen in het vervolg. Zoals de vreemde tussenwereld de Leegte. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is dat geen verlaten wereld. Hieronder een eerste visuele glimp van deze geheimzinnige wereld.

Wat er precies aanwezig is in de Leegte blijft voorlopig in nevelen gehuld. Daar moet je nog eventjes geduld voor hebben. Het wordt in de proloog van het boek uit de doeken gedaan, dat kan ik wel alvast verklappen.

Binnenkort meer!

Jan