Korte verhalen

Bundels met korte verhalen heb ik altijd interessant gevonden. Je rolt als lezer van de ene wereld in de ander. Het einde van een hoofdstuk betekent gelijk einde verhaal en op de volgende pagina staat weer een nieuw verhaal op je te wachten. Uiteraard zijn de eerste verhalen die ik zelf heb geschreven ook kort geweest, dus daarom is het een vertrouwde vorm voor mij.

Gezien ik al een tijdje bezig ben met Gevleugelde Duisternis, zijn er ook verhaallijnen, gebeurtenissen en personages die het eerste boek niet hebben gehaald, om uiteenlopende redenen. Een paar van die gesneuvelde zaken bleven echter in mijn hoofd rondspoken en weigerden om te vertrekken. En dan is er maar één oplossing om van ze af te komen: achter de computer kruipen en ze uittypen.

Ik heb de ideeën afgestoft en ze een nieuwe vorm gegeven: dat van een kort verhaal. En om gelijk een misverstand uit de wereld te helpen: het zijn geen afdankertjes die ik heb opgepoetst, maar verhalen die ik oprecht de moeite waard vond om uit te werken en te delen. Omdat ik ze grappig, spannend en vaag vond. Drie belangrijke redenen voor mij persoonlijk om met iets aan de slag te gaan.

In tegenstelling tot veel van de verhalen uit de bundels die ik zelf lees, hebben mijn korte verhalen wel iets gemeenschappelijks: ze spelen zich allemaal af in de wereld van het boek, in een ver verleden, en staan min of meer op zichzelf.

Klik op de afbeeldingen hieronder om de verhalen te lezen. Veel leesplezier!

Groet,

Jan