Klootzakken met hoofdletter K

Klootzakken met hoofdletter K

Je hebt families die het belangrijk vinden om hun stempel overal op te drukken. Figuurlijk, maar vaak ook letterlijk. Voor status, nalatenschap, ter decoratie en soms ook puur en alleen om angst in te boezemen. Voor de familie Adalgar gelden eigenlijk alle redenen, maar het is de familie vooral om de laatste reden te doen.

Hun wapen, een minimalistische drakenkop die vuur spuwt en veel weg heeft van de letter V, is het teken van hun macht. Wie dit tegenkomt, weet gelijk dat hij te maken heeft met een lid of eigendom van de familie Adalgar en is vaak al ten dode opgeschreven voor hij het teken überhaupt goed heeft kunnen bewonderen.

Ik kan nog uren doorvertellen over de familie Adalgar, maar dat zou beter passen in een boek. Ik wilde je alleen even kennis laten maken met hun wapen, want dat symbool ga je vaker tegenkomen. En de naam Adalgar is er ook een om goed te onthouden. Alhoewel de Adalgars in de volksmond ook bekend staan onder een wat minder florissante naam: Klootzakken, met hoofdletter K.

Jan