Info

ALGEMEEN

De Gevleugelde Duisternis Trilogie is een eigenzinnig fantasydrieluik van schrijver Jan van Gorkum, waarin verschillende genres samenvloeien tot een verrassend geheel. Spanning, avontuur en humor wisselen elkaar af. Een verhaal dat de lezer meeneemt in een wereld vol gevaar en krankzinnige personages. Centraal staat de mysterieuze Yorick Novak, die samen met een groep reisgenoten gevaarlijke avonturen beleeft in een post-apocalyptische wereld.

ACHTERGRONDINFORMATIE

De eerste ideeën voor het verhaal werden rond 2003 al op papier gezet. Losse notities in schoolschriften en vooral veel ruwe schetsen van personages en locaties. Door de jaren heen heeft het vaak stilgelegen, maar het verhaal bleef zich desondanks verder ontwikkelen. In 2016 werd het menens voor Jan en is het grootste gedeelte van het eerste boek op papier komen staan, samen met de grove verhaallijnen voor de vervolgen.

In 2019 verscheen Gevleugelde Duisternis, wat het eerste boek vormt van de trilogie en waarmee Jan tevens zijn debuut maakte als schrijver. Momenteel werkt hij aan de twee vervolgboeken: De laatste Adalgar en De legende van Novak. Het tweede boek staat gepland voor eind 2025.