Info

ALGEMEEN

Gevleugelde Duisternis is een eigenzinnig fantasyboek, waarin verschillende genres samenvloeien tot een verrassend geheel. Spanning, avontuur en humor wisselen elkaar af. Een boek dat de lezer meeneemt in een wereld vol gevaar en krankzinnige personages.

Centraal in het boek staat de mysterieuze Yorick Novak, die samen met een groep reisgenoten een gevaarlijke tocht onderneemt in een post-apocalyptische wereld. Het boek is het debuut van Jan van Gorkum.

De eerste ideeën voor het boek werden rond 2003 al op papier gezet. Losse notities in schoolschriften en vooral veel ruwe schetsen van personages en locaties. Door de jaren heen heeft het vaak stilgelegen, maar het verhaal bleef zich desondanks verder ontwikkelen. In 2016 werd het menens voor Jan en is het grootste gedeelte van het boek op papier komen staan.

BOEKPRESENTATIE

De boekpresentatie van Gevleugelde Duisternis vond plaats bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg op donderdag 14 november 2019. Een bijzondere avond waarop Jan van Gorkum vertelde over de totstandkoming van zijn debuut.

SPECIFICATIES

Formaat: 14,8 cm x 21 cm
Aantal pagina’s: 355
Uitvoering: paperback
Genre: Fantasy
NUR: 334
ISBN: 978 90 9032332 9