En toen was er een boek

Daar liggen ze dan. Gezellig op elkaar. Een oud schetsboek uit 2003 waar het ooit allemaal mee begon en een gloednieuw boek van 355 pagina’s, slechts een paar dagen oud. Twee bundels papier waar ik een groot deel van mijn leven mee bezig ben geweest en wat een avontuur op zich is geweest.

Twee maanden geleden brak de dag aan waarop ik het eerste proefexemplaar in mijn handen kreeg. Een bijzonder moment. Het is heel vreemd om je eerste boek in je handen te hebben en er doorheen te bladeren. Het is ineens niet meer iets dat in je hoofd rondspookt of wat vanuit een tekstverwerkingsprogramma op een computerscherm naar je staart. Nee, je hebt het écht vast en het heeft gewicht. Je kunt eraan ruiken en het omdraaien in je handen.

Nog wat laatste kleine correcties van schoonheidsfoutjes hebben sinds begin september plaatsgevonden en deze week is het na al die jaren zover: de release van het boek. Vanaf nu is het mogelijk om de paperback online te bestellen. Maar wie het boek toch echt als eerste wil bemachtigen, zal morgen op donderdag 14 november om 19:30 bij de boekpresentatie aanwezig moeten zijn bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg. Als cadeau krijg je er een leuke presentatie over de totstandkoming bij en een krabbeltje van ondergetekende op de titelpagina. Niet verplicht, maar ik doe het graag.

Rest me niets anders meer te zeggen dan dat ik de lezers van het boek een fijne tijd wens in de wereld die ik op papier heb gezet. Ik hoop dat jullie met het lezen er net zoveel plezier aan beleven als dat ik met het schrijven heb gehad.

De paperback van het boek is online te bestellen voor € 19,95 bij o.a. Boekenbestellen.nl, Bol.com, Bruna en de boekhandels van Libris. De hardcover is exclusief te bestellen bij Boekenbestellen.nl voor € 24,95.

Veel leesplezier!

Jan