Boektrailer online

 

De boektrailer voor Gevleugelde Duisternis is vandaag online verschenen! Een spannende en sfeervolle trailer met een episch tintje.

Persoonlijk ben ik een liefhebber van de mysterieuze trailer of teaser, die niet veel weggeeft. Een trailer die prikkelt en nog iets aan de verbeelding overlaat. Iets wat zeldzaam aan het worden is, gezien veel trailers van films en boeken tegenwoordig de neiging hebben om een complete synopsis te zijn, met een compilatie van vrijwel alle hoogtepunten en plotwendingen.

Bij verschillende korte films die ik in het verleden heb gemaakt als filmmaker, heb ik altijd zelf de trailer gemaakt. En dat zou ik ook niet graag uit handen geven. Ik heb als maker altijd een duidelijk beeld van wat ik in de trailer wil hebben, wat de essentie is van de film. En – nog belangrijker – hoe de trailer de toonzetting van de film duidelijk maakt.

Dat resulteerde bij mijn films altijd meer in teaser trailers dan complete trailers, maar ze doen wat ze moeten doen: het introduceren van de setting, de hoofdpersonages en de opzet van het verhaal. En hopelijk zorgen ze ervoor dat je de film wilt zien.

Hetzelfde geldt voor deze boektrailer. Ook deze trailer heb ik zelf bedacht en gemonteerd, met als doel uiteraard mensen nieuwsgierig te maken naar het boek.

En voor wie zich nog afvraagt hoe het geluid van een vuurspuwende draak tot stand is gekomen: een tijger, beer en gasbrander vormen het bijzondere drietal dat het geluid heeft mogelijk gemaakt.

Jan