Blog

Ook dit jaar is er weer een leuke aanbieding voor de feestdagen! Het e-book van Gevleugelde Duisternis is van 24 november t/m 31 december 2022 met korting te koop voor slechts € 6,99. De aanbieding geldt alleen voor het e-book (e-Pub), te bestellen via o.a. Bol.com en de Kobo Store.

Stel je eens een kleine kamer voor in een donkere kelder van een boerderij. Een kamer die twaalf jaar dicht is geweest. Met een massieve deur van staal en meerdere, zware sloten. Terwijl de wereld vrolijk doorgaat buiten wacht de inhoud van deze kamer geduldig af. De eigenaar van de kamer passeert de deur sporadisch wanneer hij in de kelder moet zijn. Hij negeert deze vaak, maar dat lukt niet altijd. Soms werpt hij er een vluchtige blik op. De gedachte die volgt na een dergelijke blik is vrijwel altijd dezelfde: hij hoopt vurig dat hij de deur nooit meer hoeft te ontgrendelen. In zijn hart weet hij echter wel beter. Vroeg of laat gaat die deur weer open. Slechts een kwestie van tijd.

Helaas voor Yorick Novak is de tijd aangebroken om de deur te ontgrendelen wanneer we hem weer ontmoeten in De laatste Adalgar, het vervolg op Gevleugelde Duisternis. Precies twaalf jaar nadat hij en zijn vrienden de familie Adalgar naar de eeuwige jachtvelden stuurden. De inhoud van de kamer? Een zware kluis die in het gewapend beton van de keldervloer zit verankerd, waarin slechts drie voorwerpen liggen: Yoricks revolver en twee oude boeken, waaronder een bijzonder exemplaar dat gebonden is in donkerrood leer met de graveerde letters GD op de kaft.

Het is het begin van een avontuur waarin Yorick voor nieuwe gevaren en lastige keuzes komt te staan. Oude en nieuwe vrienden passeren de revue in het verhaal en Yorick ontdekt meer over zijn mysterieuze verleden. En dan is er ook nog een Adalgar die in leven blijkt te zijn, waaraan het boek zijn titel dankt. Wie en waarom? Dat ga ik niet verklappen.

Natuurlijk is het allemaal vervelend en tragisch voor die arme Yorick. Ik gun het hem zo om zijn gezinsleventje in alle rust voort te kunnen zetten op zijn boerderij. (En ja, hij brouwt inmiddels zijn eigen bier, niet onverdienstelijk moet ik zeggen.) Maar stiekem vind ik het net iets leuker om Yoricks leven overhoop te gooien en hem het vuur aan de schenen te leggen de komende jaren.

Nu deze kleine tip van de sluier is opgelicht – het tweede boek speelt zich twaalf jaar later af, voor wie het nog niet heeft begrepen – ga ik weer verder met schrijven. Het is ontzettend leuk om in het gezelschap van oude bekenden te zijn.

Tot een volgende blogpost!

Jan

 

Leuk nieuws! Op 21 en 22 mei zal ik weer met een stand van Gevleugelde Duisternis aanwezig zijn op Fantasy Fest! Een mooie kans om een paperback of hardcover te scoren én te laten signeren. Fantasy Fest vindt plaats bij De Broodfabriek in Rijswijk. Kaarten zijn te bestellen via: www.fantasyfest.nl

Na een lange radiostilte pak ik eens goed uit met de onthulling van grootse plannen!

In de bovenstaande trailer zit een deel van een belangrijk gesprek uit het eind van Gevleugelde Duisternis, wat een duidelijke hint vormt dat Yoricks avonturen nog niet voorbij zijn. En vandaag wordt die hint definitief bevestigd: Gevleugelde Duisternis is deel van een trilogie! Het verhaal van Yorick Novak zal verdergaan in het vervolg De laatste Adalgar en eindigen in het slotstuk De legende van Novak.

Voor mij persoonlijk niets nieuws onder de zon, gezien ik lang geleden de eerste verhaallijnen voor de boeken op papier heb gezet. Er is zelfs een tijd geweest dat het oorspronkelijke verhaal de werktitel ‘The Winged Darkness Trilogy’ had. Lekker pretentieus in het Engels. Het werken aan de vervolgboeken is de laatste tijd steeds concreter geworden, waardoor ik het hoog tijd vond om het wereldkundig te maken.

Ik heb ontzettend veel zin om weer met Yorick en zijn reisgenoten op pad te gaan. Het schrijven van de vervolgboeken zit wel nog in een vroeg stadium. Daarom zal het even (lees: enkele jaren) duren voor de boeken daadwerkelijk verschijnen. Maar niet getreurd, via de website zullen met enige regelmaat updates over het schrijfproces verschijnen. De website zelf is ook in een nieuw jasje gestoken en klaar voor de toekomst.

Wordt vervolgd dus!

Jan